5 °C

Жените социалистки с признание към медиците от родилната помощ

И тази година в Деня на родилната помощ, кърджалийските социалистки не забравиха да поздравят екипите на акушеро-гинекологично и неонатологично отделения в града. „Днес сме тук да Ви поднесем огромната си благодарност за това, че всеотдайно и неуморно в тази трудна епидемична обстановка не спирате да се борите за живот, за първата глътка въздух на малките, новородени туптящи кърджалийски  сърца“- с тези думи председателката на Обединението на жените социалистки Теодора Каракостова, се обърна към присъстващите д- Велева  - началник  неонатологично отделение,  д-р Георгиев, сестрите и акушерките.В знак на уважение и благодарност гостите подариха,както  изисква обичая,пита със здравец, кърпи на екипите на отделенията, много цветя.

Председателката на младежкото обединение Костантина Карабоюкова  подари голям плюшен мечок на малката, родена предишния денБаде от с. Мост, изгубила преди два месеца своя баща.Пожела и да расте здрава, силна, упорита,достоен гражданин на нашата държава.

Преди дни в подкрепанапредложениенаженитесоциалистки,които активно работят в подкрепа на майчиното и детско здравеопазване групата съветници към БСП входираха предложение младите семейства в общината да бъдат финансово подпомогнати с еднократна помощ за новородено и осиновено дете. В момента те саеднаголямачастотпотърпевшитеотизвънреднатаситуация, но най-вече онези, които поеха пътя да станат родители в един по-различен и променен свят.Определено тези средства няма да решат ежедневните проблеми, пред които са изправени днешните родители при  отглеждане на своите деца, но в тези трудни години трябва да покажем отношение, съпричастност и подкрепа към младите ни съграждани. Социалистите предлагат Комисията по законност и обществен ред да изготви проект за Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено  или осиновено дете на територията на община Кърджали  и го предложи на Общинския съвет за гласуване. Те държат в него да залегне система от критерии внимателно обсъдени и предложени от комисиите.

Теодора Каракостова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ка
  Каменов
  2 0
  09:06, 22 яну 2021
  Защо Каракостова купи с държавни пари гласовете на чл. на СИК БСП за общ. съветник? Защо като бивш член на борда на болницата до сега тя и другите МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНИ СЪВЕТНИЦИ ги няма в дарителската кампания за болницата?

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
07 мар 2021
Последни новини