Хайка за нарушители на пътя, една трета със санкции

277 моторни превозни средства и 335 лица са били проверени в специализирана операция на полицейските управления в Крумовград и Кирково за периода от 15 януари до 20 януари. Целта на операцията е била да се подобри средата по безопасност на движението чрез засилени проверки за спазване на режимите за скорост, неправилни маневри, отнемане на предимство, употреба на алкохол и наркотици от водачите.  86 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 19 акта и 67 фиша.

Нерегистриран товарен автомобил бил засечен от полицейски служители в РУ-Кърджали. При проверка на товарен „Мерцедес“, управляван от 42-годишен, се изяснило, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 13 часа вчера по пътя между селата Перперек и Кокиче полицаи спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 43-годишен. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 1,86 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини