Нападнаха и биха двама възрастни посреднощ в дома им за 20 лв.

Четирима души са били задържани за побой и грабеж в шуменското село Велино. Това съобщиха на съвместен брифинг окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и директорът на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим. Жертви на посегателството са жена на 92 години и мъж на 61 години.

"Престъплението е извършено с особена дързост и жестокост", коментира ст. комисар Расим.
Сигналът за него е приет в 3.45 часа на 13 януари. Съобщено е било, че в частен имот на ул." Иван Вазов" във Велино, след взлом на дворна и входна врата, са влезли четирима неизвестни мъже и са нанесли побой над мъж и жена. Към адреса незабавно са насочени полицейски екипи и екип на спешната помощ.

Изяснено е било, че в жилището на 92-годишната жена са влезли непознати, като единият отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса. Нанесен му е побой. Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти по лицето.

В къщата, в която жената живее при тежки битови условия, "апашите" намерили 20 лева. Взели ги и напуснали имота.

Криминалисти от Районното управление в Шумен започнали работа по няколко версии. Шест часа по-късно в полицейското управление е задържан 27-годишен криминалнопроявен от Нови пазар. Впоследствие са задържани още трима мъже - 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град, също криминалнопроявени. По-късно единият от тях е освободен, тъй като станало ясно, че не е участвал в нападението.

"Събрани са множество доказателства за извършеното престъпление. На трима от мъжете са повдигнати обвинения за побой, грабеж и влизане с взлом. Задържани са за до 72 часа.

Предстои внасяне на искане за задържане за постоянно под стража", посочи прокурор Маргарита Георгиева.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини