Хайка за нарушители на пътя в областта,една пета от проверените са нарушители

222 моторни превозни средства и 360 лица са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Крумовград, Кирково и Джебел от 8 януари до 13 януари с цел подобряване обстановката по безопасността на движение, контрол за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. 55 са констатираните нарушения на ЗДвП, съставени са 9 акта и 46 фиша.

Бързо производство е започнато в РУ-Кирково за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 18,30 часа вчера по пътя между селата Долно Къпиново и Чакаларово полицейски служители проверили 68-годишен водач на „Опел“. Тестът за алкохол отчел 1,64 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в управлението. Група „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

 Два екипа на пожарната служба в Кърджали отводнили мазе на къща, столова и прилежащи помещения на учебно заведение в областния град вчера. Екип на РСПБЗН-Крумовград се включил в разчистването на паднала скална маса на пътя в района на село Карамфил.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини