Студовете в Барселона взеха жертви, невиждани зимни бури в Испания

Най-тежката зимна буря в Испания от десетилетия отне живота на двама мароканци, живеещи на улицата в Барселона, с което броят на жертвите на лошото време достигна шест, предаде ДПА.

Смята се, че двамата мъже, съответно на 32 и 37 години, са починали от хипотермия, съобщи днес в."Вангуардия". Все пак ще им бъде направена аутопсия за определяне на точната причина на тяхната смърт.

Температурите в средиземноморския пристанищен град не са толкова ниски, както в столицата Мадрид, но се колебаят около нулата през нощта.

В петък двама души загинаха близо до южния град Малага, след като автомобилът им бил отнесен от наводненията, предизвикани от поройните дъждове. В събота мъж бе открит мъртъв под преспа в северозападния град Сарсалехо, а на пейка в Мадрид бе намерено вкочанено тяло на мъж.

Испания все още не се е съвзела от бурята, която я връхлетя четвъртък. В Мадрид обстановката остава тежка с температури през нощта от минус 8 градуса по Целзий и затруднено от снега улично движение. Училищата в града са затворени до идната седмица.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини