Българските граждани в Турция искат повече избирателни секции

По време на онлайн срещата с президента Румен Радев с представители на българите граждани в чужбина, председателят на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Сабри Мутлу, поиска да се разкрият повече избирателни секции в Турция. Според Мутлу досегашните 35 секции са твърде малко и това създава пречка пред нормалното протичане на изборния процес в Турция, където живеят стотици хиляди наши съграждани. На същото мнение беше и Мария Спирова – представител на българите във Великобритания. Тя заяви, че предвидените 35 избирателни секции за наши сънародници на Острова, са твърде малко. В онлайн срещата с президента Румен Радев участваха още представители на българските общности в Австрия, Великобритания, САЩ, Канада, Турция, Испания, Франция и Германия.

Нахит Догу

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    1 -2
    16:14, 12 яну 2021
    Самото наименование на организацията - балкански и румелийски турци говори достатъчно. Не знам в българия да съществува област Румелия , освен историческата - Източна Румелия от турското робство.Трябва да се прекрати практиката хора неживеещи в България от десетилетия да имат глас ъв вътрешната политика.
  • 2
    Ос
    Осман
    1 0
    19:40, 12 яну 2021
    16.14 Аретлик "турско робство"-РТУРЦИЯ е от 1923 г, в Османската империя са турци, гърци, българи, араби, и т. н,, има феодали, чорбаджии измежду всички. Роби има в Америка 1861-65 г. падат синджирите, веригите и белезниците. Балканите е имало Османско присъствие! Не е имало пазар за роби!
Последни новини