Кърджалийският театър започва новата година с два спечелени проекта

Театрално-музикален център – Кърджали започва новата година с пожелание към публиката и партньорите си за здрава и успешна 2021-ва.

„Стартираме с два спечелени проекта. Съветът на Европейската театрална конвенция (ЕТС) одобри кандидатурата на ТМЦ-Кърджали за включване в проекта по т.нар. дигитален театър „Grand Theatre Grand“ и ще финансира предложението ни за „Theatre Today“.  Другият одобрен проект е по Програма „Творчески инициативи“ към Национален фонд „Култура“ и е предназначен за най-малките. Автор и режисьор на спектакъла „Пролет“ е Мила Великова, сценографията – на Томиана Томова – Начева, а музиката е на Петър Радевски.  Парите, които ще получим и по двата проекта, не са много, но за нас е важно, че ни оценят като партньори и че придобиваме опит, особено  по проектните програми на ЕТС“, каза директорът Гълъб Бочуков.

Поставя се началото и на представленията на голяма сцена. На 14 януари ще се играе най-новото заглавие от афиша на театъра „Лъжата“ на Иван Митев по текста на едноименния руски водевил на Михаил Леонтиев и с режисьор Гълъб Бочуков. На 28 януари ще бъде представено другото ново заглавие в репертоара, което се играе на турски език, „Аршин Мал Алан“ от азербайджанския композитор Узеир Хаджибейли, постановка на Хафъз Гулиев, главен режисьор на Държавната академична опера и балет на Азербайджан. Съставът започва успоредно работа по спектакъла и на български език.

От 17 януари се подновяват и редовните срещи с най-малките зрители в инициативата „Всяка неделя на театър“. До края на месеца на сцената в куклена зала, всяка неделя, от 11.00 часа, деца и родители могат да гледат – „Браво Франклин“, „Юнак Гюро“ и „Аладин“.

Всички спектакли ще се играят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Очакваме Ви! Заповядайте!

Това съобщиха от ръководството на театъра.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини