изиДжет си осигури нов петгодишен заем от 1,87 милиарда долара с държавна гаранция

Британската авиокомпания изиДжет (easyJet) увеличи ликвидността си чрез нов петгодишен заем от 1,87 милиарда долара, подкрепен с частична гаранция от Великобритания. Това ще й помогне да разсее опасенията за корпоративните финанси, в момент когато пандемията продължава да блокира пътуванията, предаде Ройтерс.

Подобно на повечето европейски превозвачи, изпитващи недостиг на пари, изиДжет се надяваше тази пролет да започне възстановяване. Само че заради новия локдаун във Великобритания, най-големият пазар на авиокомпанията, се очаква полетите да останат на минимални равнища още няколко месеца.

ИзиДжет отбеляза, че новият заем е подобрил дълговия й профил и тя планира да изплати и анулира напълно револвиращ кредитен механизъм от 500 милиона долара и срочни заеми за около 400 милиона лири (540 милиона долара) през първото тримесечие.

Досега, за да оцелее в пандемията, превозвачът освободи 4500 служители, взе пари от акционерите и продаде десетки свои самолети. Компания не изключва и допълнителни мерки. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    Пеньо
    0 0
    09:22, 12 яну 2021
    Значи..държавна подкрепа!! Иначе много знаят, когато в другите страни има държавна подкрепа за местни фирми и англичаните не успеят да откъснак "месо"!
Последни новини