4 здравословни добавки към кафето

Ако четете тази статия, вероятно сте любител на кафето, стремите се да водите здравословен начин на живот или пък имате планове да започнете, и нямате нищо против да направите вкуса на напитката си още по-вълнуващ. Всяка добавка към кафето го прави повече или по-малко здравословно. За захарта и изкуствените подсладители знаем, че не са подходящ избор, затова ги заменяме с малко мед, кленов сироп, стевия. Съставки като канела, кокосово масло, гхи, обикновено масло, натурално какао, допринасят за обогатяване на вкуса, но и са полезни за здравето. Вижте още 4 начина да се насладите на вашата кафе напитка.

Екстракт от ванилия

Чудесен заместител на захарта и малките сметани, които добавяме. Ванилията спомага за подобряване на фокуса по време на работа, учене, повишава настроението, облекчава стреса, болките в ставите и благоприятства храносмилането. Нужни са ви само няколко капки ванилов екстракт в чаша сварено кафе или пък може да ги добавите и към мляното преди да си направите еспресо.

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е идеалната добавка, ако имате непоносимост към лактоза или пък спазвате диетичен режим на хранене. То придава плътност на кафето, приятен вкус, освен това е богато на витамини С, Е и В, антиоксиданти, магнезий и желязо. Важни хранителни елементи, които се грижат за здравето на костите, зъбите, сърцето, мозъка, бъбреците.

Кардамон

Кардамонът ще придаде леко екзотичен вкус на вашата чаша с кафе. Леко пикантен, той доказано помага при лош дъх, за детокс на организма, подобрява храносмилането, понижава кръвното налягане, елиминира излишните течности от организма, действа противовъзпалително. Може да поръсите в чаша с кафе малко смлян кардамон или пък да го добавите при сваряването на кафето.

Лют червен пипер

Обичате ли тъмен шоколад с лют пипер? Ако отговорът ви е положителен, има два варианта да направите вашето кафе интензивно на вкус, да събудите вкусовите рецептори и бързо да се разсъните. Добавете малко парче от този шоколад към чашата с кафе или пък добавете много малко лют червен пипер на прах в чашата си. Пиперът е чудесен, защото подобрява кръвообращението, в някои случаи подобрява храносмилането, облекчава главоболието.

 

Източник: az-jenata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини