Над 500 медици от Кърджалийско са изразили желание да бъдат ваксинирани срещу COVID 19

Над 500 медици от Кърджалийско са изразили желание да бъдат ваксинирани срещу COVID 19.В Районната здравна инспекция са подготвени списъци с кандидатите.Сред тях са както болничен персонал,така  и лични лекари,стоматолози,фармацевти.Това съобщи за Кърджали бг вести д-р Виктор Кирчев,директор на Районната здравна инспекция.Той посочи,че съобразно решението на Националния оперативен щаб и на министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов медиците,които са сред тези на първа линия както и възрастните хора в старческите домове ще бъдат от първите ваксинирани.

Д-р Кирчев каза още,че пристигналите в страната днес ваксини ще бъдат разпределени по логистичните центрове.Ние сме свързани с този в Пловдив,от където се очаква ваксини да се разпределят към нашата област.

През последното денонощие са установени двама,нови вирусоносители.И двамата са от Кърджали.Установени са в здравно заведение.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    1 0
    19:14, 4 яну 2021
    Добре но, заведенията в центъра-Бакарди втори етаж, до общината двете, работят без да им пука от РЗИ, мярката за само едни ли? Кога РЗИ ще защитава, пази тези
  • 2
    На
    наблюдател
    1 0
    19:33, 4 яну 2021
    В бакарди ДПС бивш зам. кмет и компания, в другото бивш председател на местния парламент и........ КЪДЕ Е ВЛАСТТА? Защо не се спазват правилата?

Още новини

Последни новини