Курсът на биткойна за първи път в историята прехвърли $30 000

В самото начало на 2021 година биткойнът постави важен исторически рекорд. На 2 януари 2021-ва основната криптовалута преодолява психологическата бариера от $30 хиляди за 1 BTC. Данните са на популярния уеб портал CoinDesk, който извършва непрекъснат 24-часов мониторинг на почти всички криптовалути.

По време на днешната борсова сесия цената на първата криптовалута продължи да расте и към настоящия момент тя е над $33 000, а това твърде вероятно означава, че съвсем скоро ще бъде прехвърляна и границата от $34 хиляди.

Предишният рекорд бе поставен в самия край на миналата година. На 31 декември 2020-та цената на биткойна превиши $29 000.От началото на миналата година основната криптовалута поскъпна 4 пъти, като през последните два месеца нейното поскъпване бе 2,5 пъти.

Цената на биткойна започна да расте от месец март 2020 година на фона на разгорялата се пандемия от новия коронавирус, когато активността на световните фондови борси намаля и цената на нефта рязко се срина. Започна масово инвестиране в криптовалути и в други рискови активи, понеже доларът бързо девалвира тъй като се наложи да се оказва финансова помощ на бизнеса. Цената на биткойна започна още по-бързо да расте, след като се появиха действащи ваксини срещу COVID-19 и повечето инвеститори са на мнение, че световната икономика отново ще тръгне нагоре, а техните капитали вече ще бъдат диверсифицирани.

Източник: kaldata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини