Ученици от "Паисий" с отличия на Национален конкурс по гражданско образование

Изображение 1 от 2

    В навечерието на Паисиевите дни и предстоящите коледни и новогодишни празници пристигнаха поредните добри новини за отличени наши ученици в Национален конкурс по гражданско образование „Хората – еднакви и различни“, организиран от Министерство на образованието и науката и Национален дворец на децата.
    Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и се реализира в няколко тематични направления. Цел на надпреварата е да насърчава толерантност и уважение, да стимулира усвояване на знания, необходими за ролята на всеки от нас като граждани в съвременното общество.
    Жури с председател Албена Мерджанова – заместник-директор по учебно-творческата дейност в Национален дворец на децата и членове: Юлия Близнашка – учител в Национален дворец на децата, Цветомила Бечева – специалист-организатор в Национален дворец на децата, оцени материалите на участниците.
    Единствени, класирани от област Кърджали, са учениците от СУ „Отец Паисий“: Злати Каменов – Х Б клас - ІІІ място за есе на тема „Детето в света на възрастните” и Ахмед Ахмед – Х Б клас с поощрителна награда за есе на тема „Свободата днес”. Учител-консултант на двамата ученици е г-жа Елена Михайлова.
    Текстовете на десетокласниците повеждат и провокират мисълта ни в интересни посоки. Злати разкрива своето виждане, че „всички етапи от човешкия живот са важни и еднакво ценни, но да бъдеш дете в света на възрастните е истинско предизвикателство“, а Ахмед разсъждава над разбирането ни за свобода: „Свободен ли е съвременният човек или живее с илюзията, че е свободен ? Сами ли вземаме своите решения или сме изградили един илюзорен свят, в който си мислим, че самостоятелно решаваме съдбата си?“
    Поздравяваме нашите отличени ученици и техния ръководител с постигнатия успех. Пожелаваме им свобода на мисълта и предизвикателства, превърнати в осъществени мечти!
    Честита награда!
    Звезделина Гечева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини