Млади доброволци от БЧК с голямо „Благодаря!” за медиците ни от първа линия срещу коронавируса

Изображение 1 от 4

    В навечерието на Коледните и Новогодишни празници Обл. С на БЧК - Кърджали засвидетелства своята признателност към хората , работещи на първа линия в борбата с COVID-19в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

    Доброволци от клубoвете на БМЧК към СУ „Отец Паисий“ и ЕГ „Христо Ботев“ - Кърджали проведоха арт-ателие и изработиха 3D коледни елхичкии постери с послания и благодарности към всички служители на трите отделения – Инфекциозно, Пневмофтизиатрично и Вътрешно, към тези, които ежедневно излагат на риск здравето и живота си, за да бъдат здрави и спокойни всички останали.

    Наложените мерки за лична безопасност ограничиха възможностите за благотворителност на доброволците на БМЧК, но не и желанието им да бъдат полезни и позитивни.„С този акт искаме да покажем, че не сте сами, че ние сме с вас, защото сме една общност и вие сте най-доброто ни лекарство!“ – споделиха младите червенокръстци пред медиците и поднесоха традиционен обреден хляб - символ на семейството, на споделянето, на вечността на Живота.

    Приятна изненада за нас бе да получим собственоръчно изработени сувенири от представителите на младежкото БЧК в гр.Кърджали.

    С този мил жест, младите хора изразяват своята благодарност към всички медици, работещи с Ковид болни в МБАЛ"Д-р Ат.Дафовски"!

    Благодарим Ви !

    Бъдете здрави и щастливи!

     С тези думи медиците ни  от първа линия срещу коронавируса изразиха за Кърджали бг вести благодарността си към младежите.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини