Лимонът – пълен отличник в козметиката

Тръгнем ли на пазар за лимони, редовно си взимаме в повече. Не само за всеки случай, но и за да третираме тялото си с тях - от глава до пети, седем дни в седмицата.

Ето как да се възползваме максимално от благоприятното въздействие на този цитрусов плод, не само за да сме здрави, но и по-красиви.

Избелва белезите

Няколко капки лимон и памук едва ли ще заличат напълно дълбоките белези, но със сигурност ще са причина да избледнеят. Редовното третиране на наранената кожа с любимия плод, ще помогне и за по-бързото й оздравяване.

Почиства кожата

Благодарение на завидното си количество витамини, лимоните играят ролята и на тоник, и на почистваш лосион. Втриваме сока им с един памучен тампон, изчакваме няколко минути, изплакваме със студена вода и кожата ни е като нова.

Изсветлява косата

Има само едно условие, за да получим по-светъл тон на косъма с помощта на сока от нашия приятел. А именно - силно слънце, под което да се опънем за час. Минимум.

Намалява пърхота

С пърхота и сухия скалп обаче лимонът няма да се справи сам. За целта смесваме сока му с вода, зехтин и ситно настърган джинджифил. Втриваме ароматната и свежа смес в скалпа и не я измиваме, докато не изсъхне напълно.

Става за скраб

Оказа се, че бори и сухите петна по стъпалата ни. Но за целта му трябва боен отряд от морска сол и кафява захар, която да омекоти ударното му въздействие.

Този вълшебен скраб е добре дошъл и за сухите устни, особено през зимата, пише Tips and Tricks.

Полезен и за ноктите

Ще възвърнем здравия и естествен цвят на ноктите ни, стига да смесим сока от един лимон с малко зехтин.

Ефектът ще е осезаем, ако държим пръстите си в сместа по 15 минути всеки ден, поне две седмици.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини