13 °C

Пред стотици кърджалийци грейнаха светлините на Ангела на Кърджали

Изображение 1 от 4

  Пред стотици кърджалийци тази вечер кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис запали светлините на 8-метровия Ангел на Кърджали. Редом до него застанаха екип на ЦДМП начело с директорът му д-р Атанас Митков, архитект Станислава Тодорова, по чийто проект бе изработен монумента и енорийският свещеник отец Петър Гарена.

  Минути преди да бъдат запалени светлините на Ангела на Кърджали кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис поясни, че той не е част от новогодишната украса, но се е появява породен от трудния момент на пандемия, пред който сме изправени всички. Обръщайки се към медиците, той каза: „Ангелът на Кърджали сам по себе си е един хубав знак, който се възприема от всички нас. Но в ангела ние сме заложили един знак, който е адресиран точно към вас, уважаеми медици – хората на първа линия, хората, които с риск за собствения си живот всеки ден спасяват човешки животи. Този знак е едно сърце с кардиограма и това е знака на благодарните кърджалийци към медиците в нашия град и към медиците в нашата страна.  Това е нашата благословия към вас, за всичко онова, което правите за хората изпаднали в трудно положение”.

  По думите на кмета Ангелът на Кърджали се е появил в момент, в който всички ние имаме нужда от надежда, нужда да сме заедно и да се подкрепяме. „Вярвам, че сме докоснали до всички онези, които имат нужда от малко светлина, малко надежда и от ангелите, които ще ни отведат в следващата година живи, здрави, спокойни, с пожеланието да ни се сбъдват всички мечти – мечтите на кърджалийци”, каза още кметът.

  Своето послание към кърджалийци и към медиците отправи и арх. Станислава Тодорова: „Тази година повече от всякога имаме нужда да разчитаме и да вярваме на ангелите, било то на тези на небето или на тези сред нас – ангелите в белите престилки”.

  Думи на благодарност към инициаторите на идеята за Ангела на Кърджали отправи и директорът на ЦСМП д-р Атанас Митков:  „Изминалата година беше много тежка за всички нас, включително и за бизнеса, включително и за медиците, включително и за всички хора. Ангелът е символ на съвършенство, на доброта и нека този ангел накара всички нас да погледнем вътре в себе си, да отворим сърцата си за добри дела. Нека този ангел бди над всички нас и да ни помогне заедно да се справим с това изпитание пред което сме изправени”.  

  А отец Петър припомни текст от библията, според който: „Ангелите на небесата пееха на земята – мир и между човеците благоволение, без разлика на вяра, пол и народност. В нашия град, без да се делим на никакви, заедно очакваме с надежда по-добро време и заедно преодоляваме мъката. Ангелът не е турски, не е български, не е християнски, не е ислямски. Той е на всички”.

  Кърджали бг вести

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
  27 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
  27 фев 2021
  Последни новини