Полицай осъди кърджалийка за клевета,окръжните магистрати върнаха делото за да се даде възможност на жената за защита

Полицай осъди кърджалийка за клевета ,но Окръжният съд върна делото за ново разглеждане.Жената трябваше да получи обществено порицание на страниците на в.”Нов живот”.Полицаят  Б.В.Д.от група „Териториална полиция” към сектор „Охранителна полиция” се жалвал,че кърджалийката С.С.Ю. го е опозорила в жалба до Районното управление, в която разпространявала позорящи го обстоятелства, че се заканва да отрови кучето й. Районният съд в Кърджали осъдил дамата на глоба от 5000 лв. , както и да заплати на полицая 1000 лв.обезщетение.

  От документите на Окръжния съд става ясно,че С.С.Ю. и Б.В.Д.имали стара вражда заради куче,охраняващо бензиностанция в кв.”Възрожденци”. На 21 февруари 2019 г.полицаят спрял за проверка жената, която управлявала БМВ. Поискал й документите за проверка. Тя не могла да ги представи.След малко ги донесъл приятелят й. Въпреки това е бил съставен акт. С.С.Ю.изразила несъгласие. Тя твърди,че Б.В.Д. я заплашил , че ще отрови кучето и,ще я накара да мине да си вземе документите от него.

  Окръжните магистрати отмениха изцяло решението на Районния съд. Те смятат, че собственичката на кучето има право на защита. Подаването на жалбата от полицая будило недоумение.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини