17 °C

Мустафа Карадайъ е преизбран за лидер на ДПС

Единственият номиниран за поста беше преизбран от участниците в 10-ата Национална отчетно-изборна конференция, която се проведе онлайн заради пандемията. Почетният лидер Ахмед Доган и гости от чужбина се включиха във форума.

В Националната отчетно-изборна конференция участваха над 800 делегати, които се включиха от 100 онлайн точки. В отчетния си доклад Мустафа Карадайъ упрекна управляващите, че не се справят с кризата в здравеопазването, образованието и социалната сфера и липсват стимули за бизнеса.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Недоверието към управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се дестабилизация в страната.

Според Карадайъ мотото на форума за единството и заедността не са просто емблема на ДПС, а кауза и същност на партията.

"Най-важната цел на ДПС е да се утвърди като един от реалните политически субекти у нас, със значимо участие както в парламента и в местната власт, така също и в централната изпълнителна власт."

Илхан Кючук прочете поздравление на Ахмед Доган към форума. В него почетният председател съветва съпартийците си, че за да бъдат равнопоставени с другите политически сили, трябва да са поне една крачка, но не и повече, пред тях. Напомня, че ако изпреварването е непоносимо за другите - това може да ги превърне в събирателен образ на врага за всички. И обобщава, че намирането на оптималния баланс е изкуството за правене на политика. Според Доган сега всички усилия трябва да бъдат центрирани върху борбата с коронавируса и последствията от него. Сподели, че понякога се е сърдил на съдбата, че го е насочила към политиката.

"Но като гледам как се появявате, утвърждавате и развивате, трябва да се извиня на съдбата, защото получавам огромно вътрешно удовлетворение като ви гледам как сте модел за другите. Благодаря ви, че ви има. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност. На този хъс, който имате да правите, да изграждате нов свят", каза Доган.

Поздрав към ДПС отправи президентът на Турция Реджеп Тайип Еродоган:

"Турция ще продължава да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството си и съюзническите връзки с България".

На конференцията беше избран и съставът на Централния съвет на ДПС.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
26 фев 2021
Последни новини