Масирани проверки за нераглементирани сбирки по Студентския празник

40 обекта си били проверени на територията на областта в периода от 6 декември до 9 декември с цел контрол на спазване на противоепидемичните мерки във връзка със студентския празник и ограничението за частни партита с не повече от 15 души и създаване на условия за безопасно движение по пътищата в областта. В обхвата на проверката са попаднали 135 лица и 63 моторни превозни средства. Съставени са 1 акт и 19 фиша по ЗДвП.

За управление на нерегистрирано моторно превозно средство 18-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген“ в село Люляково вчера. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая е започната проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс, която се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

 Досъдебно производство за неиздължени издръжки е образувано в РУ-Крумовград с постановление на Районната прокуратура. 33-годишен не изплатил на малолетното си дете няколко месечни вноски, определени с решение на съда, като натрупана сума достигнала 1200 лв. Група „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Два екипа на пожарните служби в Подкова и Джебел реагирали на сигнали за паднали дървета на пътя. Около 19 часа снощи трима пожарникари освободили пътното платно за село Домище, тази сутрин около 6 часа екип на джебелската пожарна служба премахнали паднало дърво на улица в града.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини