5 °C

Учителите в СУ „Васил Левски“ в Ардино с ново преносимо устройство Chromebook

СУ „Васил Левски“ в Ардино приключва календарната 2020 година с нови, технологични придобивки за подобряване работата на учителите.В отговор на предизвикателствата пред съвременното образование, директорът на училището Аника Петрова, със средства от делегирания бюджет от община Ардино на училището закупи и раздаде на учителите 44 устройства Chromebook, с помощта на които те ще използват образователния потенциал на новите технологии на 21. век за качествено провеждане на обучението на учениците не само в електронна среда, но и присъствено – в класната стая.

Тези устройства са лесни за употреба, супербързи и сигурни! Chromebook е преносимо устройство, което обединява в едно таблет и лаптоп. Chromebook идва с операционната система на GoogleChrome OS и работи "в облачна" среда - информацията е на едно място, сигурно пазена и "скрита" зад персоналния училищен Google профил. Това прави учебното съдържание достъпно от различни устройства по всяко време и го защитава от изтриване и загуба. Chrome OS е лека за управление, зарежда за по-малко от 10 секунди, има вградена защита от вируси и дава достъп до приложения през познатия на всички GooglePlay Store.

Устройството има подсилен корпус, който го предпазва от повреда при изпускане или удар, има страхотен touch екран и активна писалка, а също и до 11 часа живот на батерията, което е от полза в месеците на обучение в електронна среда от разстояние.

Директорът и ръководството на училището са с намерение да осигурят такива устройства за учениците от една пилотна паралелка, която през следващата година да се обучава по модела "1 към 1", в който всеки ученик ще разполага с устройство, с което да учи в училище и у дома. Моделът „1 Към 1“ е модел на работа, при който всеки ученик и всеки учител имат свое устройство и свързан към него персонален акаунт. При този модел учителите и учениците ще използват устройствата си свободно във всеки учебен час и във всяка класна стая.

Целта на модела „1 към 1“ е развиване у учениците на знания, умения и компетентности, необходими в 21. век, като чрез учителя ще получават достъп до учебни ресурси, домашни работи и ндивидуални и/или групови проекти за целия клас, а също и достъп до допълнително съдържание, което не е в учебниците, като Google експедиции (expeditions), както и развиване на технологични умения - използване на електронна поща, споделени презентации и други. Начинът, по който се работи с тези устройства ще предразполага учениците от класа към повече идеи и много по-добро развитие и ще направи ученето много по-ефективно и лесно. Още повече – учениците ще се научат да бъдат отговорни и да се грижат за устройствата си.

Очевидно не напразно училището е сред иновативните училища в страната.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
07 мар 2021
Последни новини