Младок с "Мерцедес" блъсна дядо в Момчилград, старецът е прегледан в болница

71-годишен пешеходец бил блъснат в Момчилград около 17,30 часа вчера на ул.“Маказа“ в града. Мъжът пресичал и бил ударен от лек автомобил „Мерцедес“ с 22-годишен водач. Пострадалият бил транспортиран в Спешното приемно отделение в болницата в Кърджали, където било установено, че е със счупване на крака. След оказана медицинска помощ бил освободен за домашно лечение. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. По същото време вчера на бул.“Беломорски“ в областния град „Фолксваген“, управляван от 60-годишен, при изпреварване ударил „Мицубиши“. Тестовете на водачите за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 22,30 часа снощи в областния град за проверка бил спрян „Опел“ с 42-годишен водач. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 1,87 промила. Шофьорът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. Разследването по случая е по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Специализирана операция за осигуряване на обществения ред, контрол на противоепидемичните мерки и подобряване на обстановката по безопасността на движение е била проведена на територията на РУ-Кирково от 30 ноември до 7 декември. В хода на операцията са били проверени 144 моторни превозни средства и 193 лица. За констатираните 35 нарушения са били съставени 14 акта и 21 фиша по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини