Кошмарен 8 декември в Кърджали, коронавирусът провали студентския празник

Кошмарен е днешният 8 декември за студентската общност в Кърджали. Пандемията от коронавирус провали всички техни инициативи за отбелязването на студентския празник. COVID 19 затвори Филиала на Пловдивския университет –„Любен Каравелов” и осуети традиционното, тържествено раздаване на дипломите на абсолвентите. Церемонията се отлага за неопределено време. Тържествено отбелязване няма да има и във Филиала на Минногеоложкия институт „Св.Иван Рилски”. Там студентите се обучават онлайн и не могат да се организират за купон.

  Тъжен е днешния ден за студентите от Земеделския колеж.Висшето учебно заведение е в траур,заради кончината на ректора на Висшия училище по агробизнес и развитие на регионите   акад.проф.д-р Димитър Димитров.Коронавирусът отне живота на видния наш учен.

  Пропаднаха плановете за вихрени купони. Първоначалният интерес към хотелите и къщите за гости в Главатарци отстъпи място към организирани скромни сбирки по домашному.

  Полицията,която бе мобилизирана да следи за вихрени пиянски изстъпления, сега ще трябва да проверява нерегламентирани сбирки, нарушаващи социалната дистанция.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини