Текила бар се регистрира като църква, за да избегне COVID ограниченията

Собственик на текила бар подаде молба за смяна на статута на заведението си в църква, за да заобиколи строгите ограничения, свързани с коронавируса в Обединеното кралство, предаде "Ню Йорк пост". 

34-годишният Джеймс Аспел публикува снимки на официалното си заявление, за да направи коктейл-бара си "400 Rabbits Tequila and Mezcal Cocktail Bar" в Нотингам официално място за срещи за религиозно поклонение.

Формулярът за регистриране на Църквата на четиристотинте зайци е изпратен по пощата. За да бъде одобрен обаче, се нуждае от хора, които да се регистрират и да кажат, че са част от неговата конгрегация и декларират, че са "вярващи в зайците".

"На местата за поклонение им е разрешено да са отворени, затова си помислихме защо пък да не се захванем с религия!", обясни Аспел във Фейсбук профила си. 

"Не може да е толкова трудно, нали!" добави той и обеща "събиране всеки ден до късно".

Аспел каза пред Nottinghamshire Live, че макар и да е започнал на шега, "става дума за сериозно нещо". Той обясни, че гневът му е от "лицемерието" за строгите ограничения, които според него несправедливо наказват баровете.

Той признава, че дори ако молбата му за "храм" бъде одобрена, вероятно няма да му бъде позволено да сервира алкохол. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини