Удължават учебната година на учениците от 1 до 7 клас (заповед)

Удължават учебната година за учениците от 1 до 7 клас. Това става със заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на министерството.

В заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас - до 30 юни.

В заповедта е определена коледната ваканция от 22 декември 2020 до 3 януари 2021 г. включително, а 03.02.2021 г. е междусрочна ваканция за VII - XII клас. 

Със заповедта се дават две седмици за учениците в IV-VI клас, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище.

Една учебна седмица за учениците в I – III клас ще е за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Лъ
    лъжат и министър и РуО
    4 -3
    21:34, 30 ное 2020
    Училищата изобщо не са затворени! Там продължават да се заразяват хора и да се обменят вируси - привикват ги, за да не е скучно на директорките на училища, които не искат да си седят в къщи! Само в училище някои от тях могат да размахват пръст и да нареждат! Дайте им медал на такива първенки и да ходят да се пъчат в това училище! Като не вярват в болестта и се подиграват да си седят денонощно в училище и да оставят другите на мира!
    • 99
      999
      1 0
      07:41, 2 дек 2020
      "к им"-п-май!
  • 2
    Ма
    манго
    0 0
    10:51, 2 дек 2020
    тиа от руо да отидат да помагат в болниците kaто санитари а . не да стоят с големите заплати и нищо не работят пият кафета . говорят по телефони и vzemat zaplati 2000 leva

Още новини

Последни новини