Двама мъже са арестувани, извършвали престъпна дейност с предлагане на платени сексуални услуги

В центъра на Пловдив са задържани двама мъже, извършвали престъпна дейност, свързана с предлагане на платени сексуални услуги. 

В хода на проверка, свързана с придобита оперативна информация по линия трафик на хора, служители на Второ РУ проверили на ул."Иван Вазов" лек автомобил "Сеат Леон", управляван от 26-годишен мъж от Ботевград.

В превозното средство пътували две жени, също от Ботевград, на възраст 23 и 28 години, които били повикани на адреси, за да извършат платени сексуални услуги, а мъжът трябвало да осигури транспорта им до там. 

Трите лица били задържани, а в хода на проведените разпити била разкрита и престъпната схема.

При процесуално-следствени действия криминалистите извършили претърсване на имот на ул. "Тодор Каблешков".

В апартамент, нает и ползван от 36-годишен мъж, също от Ботевград, и други две жени - 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишно от Плевен, били предлагали сексуални услуги срещу заплащане на терен. 

Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове.

В хода на образуваното досъдебно производство и под ръководството на Районната прокуратура - Пловдив са извършени множество действия по разследването.

Разпитани са свидетели, включително пред съдия от Районен съд - Пловдив, извършени са действия по претърсване и изземване в лекия автомобил и в жилището, в което са се предлагали сексуални услуги, извършено е разпознаване на лица. 

По отношение на двамата мъже са повдигнати обвинения и са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура - Пловдив. 

Действията по разследването продъжават..

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини