11 °C

Отсрочват задълженията на собственици за ремонтиран от Общината частен блок в Димитровград

Ще се отсрочат с 1 година задълженията на собствениците на жилища и търговски обекти в спешно ремонтираната от Община Димитровград жилищна сграда на бул. "Д. Благоев" 5, реши на редовната си сесия днес ОбС Димитровград.

Сградата бе ремонтирана спешно от Общината, след като собствениците на самостоятелни обекти в нея не предприеха никакви действия, след предписанията за нейното обезопасяване през 2017 година от страна на общинска администрация.

Подготвят района пред блок №7 за утрешното обрушване

Проблемът с блока и падащи парчета мазилка и керемиди започва от 2012 година, кога са първите ни публикации за дебнещи опасности при преминаването покрай този блок. Общината взе нещата в свои ръце през февруари 2017 година, като изгради предпазни съоръжения, за да предпази минувачите от падащи отломки по натоварения тротоар в центъра на Димитровград. След редица призиви и предписания, собствениците на обекти в сграда не предприеха никакви действия за я обезопасят и в края на 2017 година Общината взе решение да започне спешен ремонт за своя сметка. Живущите на бул. Димитър Благоев 7 са били уведомени, че всички извършени разходи по ремонта сградата ще бъдат дължими от собствениците й.

Общината започва ремонт на покрива и фасадата на блок №7 на бул."Благоев"

Стойността на ремонта, която трябва да издължат към Общината собствениците на имоти в сградата, възлиза на 29.56 лв. за квадратен метър, което за апартамент от 50 кв.м. излиза към 1400-1500 лева, а за апартаментите от 116 кв.м, каквито има там, дължимата сума е от порядъка на 3 400 лева.

Призовават собствениците на блок на бул."Благоев" да ремонтират фасадата му

От общата стойност на ремонта са приспаднати около 30 000 лева, поради глоба от страна на Общината към фирмата-изпълнител, заради не спазването на сроковете за приключването на строително-ремонтните дейности.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини