В Градската библиотека откриха книга, с която кметът Грудев в бил награден като ученик

Изображение 1 от 2

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев бе изненадан от екипа на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград.

    Библиотекарите случайно са открили книга, която е с лично послание към градоначалника.

    То гласи: „Учителският съвет при ЕСПУ „Владимир Илич Ленин” награждава Христо Грудев за отличен успех и примерно поведение“.

    Произведението е сборник от разкази пътеписи на Светослав Минков. Книгата е била връчена лично от директора на училището през 1977 г. на 16-годишния тогава Христо Грудев.

    Творбата е открита измежду десетки кашони с дарени произведения.

    „Екипът на културната институция се радва, че произведението е попаднало на точното място“, казват от Градската библиотека.

    Книгата върна мислено кмета на Асеновград в ученическите му години – в Xб клас. С умиление той си припомни хубавите моменти, пренасяйки се назад във времето. Веднага се сети за деня, в който е бил удостоен с наградата.

    Доктор Грудев сподели, че произведението му е връчено по повод успешното завършване на учебната година.

    Разказа също, че в домашната библиотека семейството му е имало над 4 000 произведения. Родителите му са обичали четенето. Той е наследил любовта към книгите от тях. А сега децата му продължават тази традиция и четат с удоволствие.

    Книгата с разкази пътеписи на Светослав Минков остава във фонда на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини