Цветя за Петко Славейков в навечерието на патронния празник


В навечерието на патронния празник на СУ "Петко Рачов Славейков" група ученици от Школа "ИстОрика", водени от ръководителя си Димитър Димов, посети гроба на Дядо Славейков в София. Почистването на мястото и поставянето на цветя от страна на гимназистите е традиция, която продължава вече 13 години. Въпреки сложната епидемиологична обстановка младите историци решават да не прекратяват утвърдената практика на отдаване на почит на патрона на училището и в неделя пътуват за София, макар и в намален състав. Единадесетокласниците Гергана, Пламена и Георги поставят цветя и рецитират стихове до гроба на Славейков. 
Пътуването  е част от проявите, свързани с 36-тата годишнина от създаването на училището и патронния празник на 17 ноември. 
В мероприятията са включени футболни турнири, изложби и откриване на кабинет по "Технологии и предприемачество".Днешният ден ще премине под знака на ученическото самоуправление при спазване на всички противоепидемични мерки, като предаването на властта от директора Милко Багдасаров на председателя на Ученическия парламент Антония Колева е предвидено за тази сутрин в 8 ч в учителската стая. 

Нешка Шопова
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини