Д-р Хичев: Само с масово ваксиниране може да се справим с COVID-19

Налагането на временни мерки за борба с Ковид-19 не е причина за икономическата криза, а безконтролното разпространение на вируса, заяви д-р Румен Хичев, ръководител на група в кризисния щаб за коронавируса в американското здравно министерство.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Дончев с прогноза: Най-тежко ще е през декември
Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!
COVID-19 изведе на преден план слабите места на здравеопазването, категоричен е д-р Хичев, който от над 25 години живее и работи в САЩ.
Споделя, че не е привърженик на затварянето на икономиката. И уточнява – мерките, които държавите предприемат, трябва да са временни.

Д-р Хичев е на мнение, че налагането на "зелените коридори", които се въвеждат, имат смисъл само ако са всеобхватни. И няма критерии, по които можем да определим кои са уязвимите групи от населението.

"Тази концепция, че уязвимите групи в обществото могат да бъдат изолирани от останалите по един магически начин,  практически не е възможна. Ние нямаме критерии кои са уязвимите - загиват както млади, така и възрастни, както със заболявания така и без, много трудно е да се предвиди кои са уязвимите сред нас", категоричен е той.

Убеден е, че единственият начин да се реши проблемът с Ковид-19 е масовото ваксиниране.

Прогнозата на д-р Хичев е, че навлизаме в сериозната фаза на заболяването, защото пикът най-вероятно ще бъде след Нова година, през януари или февруари.
ON AIR

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини