Полицията с подробности за вчерашната катастрофа до механа "Родопчани"

87-годишна жена е била настанена в болница със счупвания на ръката и ребро след пътнотранспортно произшествие малко след 15 часа вчера на изхода на Кърджали в посока Ардино. Лек автомобил „Рено“, с 57-годишен водач напуснал пътното платно, колата се ударила в дърво и се преобърнала по таван. Още една пътничка била прегледана в Спешното отделение и освободена. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Екип на пожарната служба обезопасил автомобила. 25-годишен водач също бил транспортиран за преглед от спешните медици, след като автомобилът „Фолксваген“, който управлявал, бил блъснат от „Тойота“. След удара фолксвагенът се завъртял и спрял в основа за бетонна ограда. Произшествието станало около 16 часа в района на село Паничково. Пострадалият бил освободен след прегледа. Не е констатирана употреба на алкохол. На водача, причинил произшествието, е съставен акт по ЗДвП. Около 1 часа тази нощ в землището на село Джерово 27-годишен загубил контрол над управлението на „Мерцедес“, автомобилът напуснал пътното платно и се преобърнал в ливада. Шофьорът бил транспортиран до кърджалийската болница и след преглед освободен. Отказал тест за алкохол с техническо средство и кръвна проба за анализ. Екип на пожарната служба в Подкова обезопасил катастрофирала кола. Произшествието е обработено по административен ред за акт по ЗДвП.

84-годишен пешеходец бил блъснат вчера около 11,30 часа, докато пресичал на кръстовището между бул.“България“ и ул.“Булаир“ в Кърджали. Възрастният човек бил ударен от Хюндай“ с 47-годишен водач. Пострадалият бил откаран за преглед в Спешното приемно отделение и след това освободен. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. 

Досъдебно производство е образувано в РУ-Кирково с постановление на Районната прокуратура в Момчилград за извършване на превози от водач без съответната правоспособност. Разследването е по чл.324, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини