Задържаха съпричастен към кражбата на 240 лв. от магазин

Криминалисти от РУ-Кърджали са издирили и задържали мъж, съпричастен към кражба от хранителен магазин в областния град. От обекта били откраднати 240 лв. в края на месец октомври. След извършени проверки и проведено издирване бил задържан 45-годишен кърджалиец. Проверката по случая е по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Криминална полиция“ в управлението .

 Досъдебно производство за нарушаване на противоепидемични мерки е образувано в РУ-Крумовград. При извършена проверка полицейски служители установили, че 60-годишен не е спазил задължителна 10-дневна карантина, определена от здравните власти.

Нерегистриран автомобил бил засечен при специализирана операция на територията на РУ-Крумовград. Около 14,30 часа вчера в землището на село Раличево бил спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 50-годишен. След направена справка станало ясно, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП, тъй като собственикът не го е регистрирал в двумесечен срок от придобиването.

. 27-годишен се придвижвал с нерегистриран мотопед в село Мрежичко. Полицаи от РУ-Джебел извършили проверка, при която станало ясно, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Проверката по случая е по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Проверка за неиздължени издръжки е започната в РУ-Джебел. 38-годишен не е изплатил повече от две месечни вноски на непълнолетното си дете след влязло в сила определение на съда по гражданско дело.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини