Никола Чанев: Кметът готви данъчен пир по време на чума!

Кметът на Кърджали Хасан Азис готви данъчен пир по време на чума. Общината предлага за обществено обсъждане увеличение на данъчната тежест с 50% за 2021 г. В момент на пандемия, когато държавата се опитва не само да облекчи, но и да помогне на засегнатите от икономическата криза, в Кърджали се готви нещо необяснимо. Това заяви пред журналисти областният управител на Кърджали Никола Чанев. Губернаторът посочи, че Община Кърджали предвижда увеличение на данък „Недвижими имоти” с драстичен скок. Апартамент с данъчна оценка 75 000 лв.ще струва като налог вместо 40 вече 70 лв. Данък за среден клас семеен автомобил скача от 160 на 240 лева. За едно младо семейство разходите за налози от 200 ще скочат на 310 лева. Аналогично е и вдигането на данъци на фирмите,подчерта Никола Чанев.

Областният управител бе категоричен, че налозите в Кърджали стават по-големи от тези в София, Пловдив и Бургас и се изравняват с Варна.

  Призовавам кърджалийци да участват в организираното от Община Кърджали обществено обсъждане и да бранят интересите си, каза още Никола Чанев.

Губернаторът бе категоричен, че при евентуално решение на Общинския съвет в подкрепа на проекта на кмета, той ще реагира решително.За целта юристите на Областна администрация ще търсят пропуски в решението на местния парламент,който е доминиран от ДПС.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    ГРАЖДАНИН
    0 0
    07:57, 11 ное 2020
    Този корумпиран т.наречен кмет хасан азис се самозабрави напълно.преяде ояде се и се оля целия.защото е мултимилионер чрез рушвети и заграби чрез поставени лица сумати недвижими имоти тук а в чежбина ще започнем да му вадим един по един.затова не му пука за бедния народ,който едвам свръзва двата края. Дпс защо го държи още като излага и партията им.но повечето са татива те са едно цяло.
    • До
      до гр
      0 0
      08:58, 12 ное 2020
      посочи поне един пример за корупция- обект сума или свидетел, не карай хората да четат фермани без нито един факт
Последни новини