"Царят на колбасите" в Русия убит с арбалет в сауната си

Няколко нападатели тази сутрин са проникнали в сауна в дома край Москва на руски колбасен магнат, известен като "Цар на колбасите", завързали са него и жена и са поискали пари, преди да го убият с арбалет, съобщава "Ройтерс".

Жената е успяла да избяга от нападението в Московска област и да предупреди полицията, но бизнесменът е бил мъртъв, когато на място са пристигнали униформени, уточниха от Следствения комитет на Русия.

От комитета не са посочили името на починалия в изявлението си, но Рен ТВ и други руски медии го идентифицираха като Владимир Маругов, собственик на месокомбинатите "Озьорски колбаси" и "Месна империя".

Ужасни, а понякога и сюрреалистични убийства, често бяха на челно място в новините в Русия през 1990-те години след хаотичния разпад на СССР, но станаха по-рядко срещани, след като президентът Владимир Путин дойде на власт в началото на века.

Следственият комитет уточни, че нападателите са поискали от Маругов да предаде пари, съхранявани в дома му, като са избягали с кола. Разследващите са намерили оръжието, с което е извършено убийството - арбалет.

Превозното средство, с което са избягали, също е било открито, уточнява се, в село в предградията на Истра, град западно от Москва, където богатите руснаци имат вили, известни като дачи, и където обичат да прекарват уикендите.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Lu
    Lubo Bubo....
    0 0
    18:13, 2 ное 2020
    World Trawel Awards.....Москва на първо место в Европа като туристи4еска дестинация,2020....салами,водка,забавления..
Последни новини