ОУ „Алеко Константинов“ отбеляза 1 ноември - Денят на народните будители

    Алековци за поредна година изразиха уважението си към народните будители.

    На централно място в училището бе направен кът с фотографии и информация за празника. Във всички класове вчера се проведоха уроци за „Народните будители“. По-големите ученици подготвиха и представиха проекти и презентации по темата, дискутираха и за „Предизвикателството да бъдеш будител днес“.

    Клубът "Приятели на словото" проведе занятие и рецитал "Пред народните будители прекланяме се днес!“ в ГБ "П. Пенев". Най-малките ученици тепърва се запознават с празника. Освен представените презентации, които с интерес изгледаха и чуха химна на народните будители, те направиха рисунки, портрети, книгоразделители и книжки по темата.

    Отново по повод предстоящия празник бе организиран турнир по народна топка между паралелките на всички трети класове и състезание по щафетни игри между четвъртите класове.

    Основното внимание и настроение в цялото училище бе посветено на 1-ви ноември, но групите по занимания по интереси за обучение и развиване на английски език не пропуснаха да ни запознаят и с традиционния по това време на годината в англоезичните страни Хелоуин. Голямата изненада бе от най-малките първокласници, които с помощта на своите родители подготвиха изложба на тиквени фенери, като атракцията бе 30-килограмова светеща тиква. По-големите по традиция приготвиха „страшни сладки“ и изненади с елементите на празника.

    ОУ „Алеко Константинов“ учи децата да знаят, уважават и почитат българските празници и традиции, но и формира светогледа им като бъдещи граждани на Света.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини