Община Асеновград извършва ежедневен контрол на ремонта в Зона 5 на квартал "Запад"

Строително-ремонтните дейности в Зона 5 на квартал "Запад" в Асеновград протичат по график.

Обектът е предаден на изпълнителя с откриване на строителната площадка и всички ангажименти, касаещи последователността на работа и обезопасяване на обекта, са негов ангажимент.

Информацията бе предоставена от администрацията на Асеновград във връзка с актуално питане от общински съветник по време на днешното редовно заседание на Общинския съвет относно етапа, до който е достигнал ремонтът и осъществяването на контрол върху работата на изпълнителя.

Строителните дейности, предвидени в проекта, включват изграждане на нови вътрешноквартални улици, районно осветление, поливна система, детски и спортни площадки и оформяне на тротоари и алеи.

За тяхното изпълнение технологично се изисква извършване на изкопни дейности.

В момента се изпълнява районното осветление и напоителната система. Спецификата на този тип строеж е, че не може да се огради и да се ограничи достъпа на външни лица до него.

Живущите в зоната на интервенция се уведомяват чрез залепени бележки по гаражите, в които е описано къде ще предстои да се провеждат строителни дейности.

Контрол за изпълнение на обекта се осъществява ежедневно от служители на общинската администрация. Проверки се извършват и от ресорния заместник-кмет. 

Проектът ще приключи след завършване на всички предвидени в договора строително-монтажни работи.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини