Разкриват допълнително над 180 легла за COVID-19 в болниците в област Пловдив, проверките по заведенията и нощните клубове продължават

182 допълнителни легла за COVID-19 разкриват в болниците в област Пловдив, като от тях 130 са в града. Това решиха на срещата на Медицинския щаб на днешното заседание в Областната администрация. 

"Надявам се, че с този брой легла ще може да отговорим на нуждите на населението в областта. Към този момент леглата за лечение на коронавирус са вече близо 500, осигурени са и достатъчен брой интензивни легла и лекарски екипи. За оптимизиране на болничното лечение решихме да бъде създадена специална комисия, която ще извършва проверки в отделенията за COVID-19 за извършените хоспитализации, състоянието на пациентите, дехоспитализията им и критериите за това, според изискванията на Здравното министерство.

Комисията ще се състои от двама инфекционисти, пулмолог и представител на РЗИ, а проверките ще се извършват както по документи, така и в отделенията", каза областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. 

Тя уточни, че друго важно решение на Щаба е свързано с работата на заведенията и нощните клубове и проверките в тях.

"Само за 4 дни са извършени 2581 проверки от РЗИ, МВР, ОДБХ - Пловдив и Инспекцията на труда. Над 1000 са подадените предписания и предупредителни протоколи, съставените актове са 24. В съботната вечер бяха затворени и две заведения в Първомай и Асеновград. 

В целия регион ще продължи засилен контрол и ще бъдат налагани санкции при установяване на нарушения. Ще дадем още десетина дни толеранс на всички, Да наказваме цял бранш за сметка на такива, които не спазват мерките, няма да е справедливо", обясни Каназирева.

Продължават и проверките в градския транспорт, а Медицинският щаб апелира към община Пловдив да увеличи автобусите сутрин и вечер, когато пътниците са най-много, за да се осигури дистанция при пътуването. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини