ПФК"Арда" и ЦСКА не излъчиха победител

Арда и ЦСКА-София завършиха наравно 1:1 в среща от 10 кръг на efbetЛИГА играна на АРЕНА АРДА в Кърджали. Ръководството на ПФК АРДА се бе погрижило да бъдат спазени всички противоепидемични изискванията на РЗИ и министерство на спорта, а на стадиона не се допускаха зрители без маски на лицето.

Двубоят започна равностойно, като двата отбора залагаха на сигурност в атаките. Все пак играчите на Николай Киров се възползваха от домакинството и в 17-та минута Лъчезар Котев отправи удар, като топката мина над напречната греда на Бусато. Последваха няколко положения дело на Светослав Ковачев и Спад Делев, но до попадение не се стигна. Най-опасната ситуация за столичани бе в 41-та минута, когато Юга нацели напречната греда с далечен удар извън наказателното поле.
След почивката футболистите на АРДА започнаха доста активно и в 50-та минута Спас Делев центрира остро в наказателното поле, но стража на гостите изби топката. След няколко минути последваха две опасни положения за домакините. Първо Спас Делев получи топката, след което се озова в отлична позиция, но Бусато парира топката след неговия шут, а при последвалото разбъркване Коконов стреля, но и този път отбраната на ЦСКА-София бе последната пречка пред гола. Отговорът на столичани бе в 62-та минута, когато Али Соу отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но неточен. Натискът на футболистите на АРДА все пак даде резултат и в 71-та минута Емил Мартинов центрира от ляво, и връхлитащият Светослав Ковачев засече по най-добрия начи топката и хвърли в екстаз публиката на АРЕНА АРДА откривайки резултата. В 81-та минута Али Соу засече с глава центриране от ляво, но топката мина близо до вратата на Караджов. В 84-та минута Джером Синклер получи топката в наказателното поле и с точен удар възстанови равенството. Минута по-късно отново той игра с топката и нацели напречната греда, след което топката бе изчистена в ъглов удар. В последната минута Иван Караджов спаси опасен удар към вратата и така резултатът остана непроменен.

След този двубой АРДА е на 7 място с 14 точки и мач по-малко, а в следващия 11 кръг гостува на Берое. Двубоят е на 31 октомври от 18:45часа.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини