Недостиг на противогрипни ваксини в Кърджали прогнозират лични лекари и аптекари

Недостиг на противогрипни ваксини в Кърджали прогнозират лични лекари и аптекари. Заради пандемията от коронавирус,кърджалийци тази година предпочитат да се застраховат поне от грипа. Върви записването на пациенти при джипитата , за да се заявят желаните бройки. Средно при личен лекар до сега са се регистрирали по стотина души, но броят на желаещите е много по-голям.

Кърджалийци бяха излъгани вече в очакванията си. Ваксините трябваше да бъдат при джипитата до 15 октомври, но това не стана. Фирмата производител се забави,а и доставчиците поискаха точни бройки, което наложи записването при личните лекари.

 Аптекарите негодуват, че за тях липсват дори минимални количества, както например през миналата година. Има пълна дезорганизация . Джипитата ще се снабдяват от един склад, а аптеките от друг. Липсва информация,как ваксините ще се разпределят. Несигурност цари както при джипитата така и при аптекарите. Личните лекари не знаят какво ще получат. Аптекарите имат актуализирани списъци с клиенти, но не виждат възможност да удовлетворят желанията им.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини