Стартира проектът за ремонт и реконструкция на СУ „Васил Левски“ в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри стартирането на проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Васил Левски“.

На откриването присъстваха още заместниците му Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, директорът на СУ „Васил Левски“ Аника Петрова, управителят на фирмата-изпълнител „Солак МС“ ООДМетин Солак, представители на строителния надзор и проектантите. Тук бе и инж. Росен Хаджиев, началник на отдел „Архитектура, благоустрояване и общинска собственост“.

Основната цел на проекта е подобряване на качеството на живот в община Ардино и постигане на социално-икономическо развитие, чрез осигуряване на съвременна среда за образование на новото поколение в общината, посредством реконструкцията на училището.Финансирането е по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Кметът инж. Изет Шабан възложи стриктно съгласуване на дейностите между директора на училището, строителният надзор-проектант и фирмата-изпълнител, за да не се допусне прекъсване на учебно-възпитателния процес, както и спазването на противоепидемичните мерки в условия на пандемия от Ковид 19.

Проектът е на стойност 935 814, 47 лв., със срок за изпълнение 36 месеца.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини