Трима пияни за денонощие хвана полицията , единият катастрофира при Седловина

27-годишен, шофирал след употреба на алкохол товарна кола, катастрофирал в участъка от Кърджали към село Седловина около 22 часа снощи. Водачът загубил контрол над управлението, автомобилът напуснал пътното платно, блъснал се в дърво и се преобърнал странично. Тестът за алкохол отчел 1,38 промила. Шофьорът е задържан в полицейското управление. Образувано е бързо производство.

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. Тази нощ около 1,30 часа в ж.к. „Възрожденци“ в областния град бил спрян лек автомобил „Нисан“ с 37-годишен водач. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 2,57 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е била отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. 27-годишен управлявал товарен „Ивеко“ след употреба на алкохол, установили полицейски служители при проверка по пътя от Кърджали към село Жинзифово снощи. Резултатът от теста на водача е 1,38 промила. Отказал е кръвна проба за анализ, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

Неправоспособен водач бил установен да управлява лек автомобил „Опел“ в областния град вчера около 14 часа. 42-годишен се придвижвал с автомобила и при проверка от полицейски служители станало ясно, че шофьорът не притежават свидетелство за правоуправление, бил е наказван по административен ред за това деяние и в едногодишен срок го извършва повторно. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работа по случая с оглед на чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

Седем огнеборци от службите в Кърджали и Крумовград гасили вчера запалени сухи треви и храсти в землищата на селата Дядовско и Пелин. Пожарите възникнали вследствие на небрежна работа с огън и благодарение на бързата намеса на екипите огънят бил локализиран и потушен, преди да обхване големи площи.


Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини