17 °C

Стартира раздаването на хранителни пакети от БЧК в Кърджалийска област

На 5 октомври  2020 година / понеделник  / стартира поетапно раздаването на индивидуалните хранителни пакети на правоимащите лица в 8 - те Временни пунктове на БЧК на територията на Кърджалийска област.

Списъците се изготвят от Управляващия програмата орган – Агенцията са социално подпомагане по реда и при условията на НАРЕДБА № РД-07-1 от 4 април 2016г. за определяне на целевите групи по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица /ДВ, бр. 29 от 2016 г. и доп. ДВ, бр. 100 от 2017 г./ и последващите й изменения.

В списъците, предоставени на Обл.С на БЧК - Кърджали, са включени  7 895 бенефициенти от областта, от които 7164 души / едночленни и двучленни семейства / ще получат по един хранителен пакет, а 731 души / семейства с трима и повече членове / – по два хранителни пакети. Пред всеки Временен пункт за раздаване има поставена информация за видовете , количеството на продуктите в един пакет  и работното време на пункта.

На 5октомври 2020 година започват работа пунктовете в Кърджали, Джебел и Крумовград. На 07.10.2020 година започва работа Временният пункт в Момчилград, а на 08.10.2020 година - в Ардино. Останалите три пункта – в Черноочене, Кирково и Чорбаджийско ще стартират поетапно до 15 октомври 2020 година. Крайният срок за получаването на индивидуалните хранителни пакети е 30 ноември 2020 година.

За доброволците и служителите, ангажирани с предоставянето на хранителните пакети, са осигурени шлемове, маски, ръкавици и дезинфектиращи препарати за почистване на помещенията на Временните пунктове.

Отправяме молба към правоимащите лица и техните близки – за съпричастност и отговорност!

Поради голямото количество на хранителната помощ ви молим да предвидите подходящи сакове и придружители - за по-възрастните хора и стриктно да спазвате  задължителните противоепидемични мерки, свързани с физическата  дистанция и носенето на лични предпазни средства.

Здравето е най-голямата ценност и всички трябва да сме отговорни!

Към информацията са прикачени файлове за групите правоимащи лица, видовете и количествата хранителни продукти , съдържащи се в един пакет, и графикът за раздаване на индивидуалните пакети в отделните Временни пунктове.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини