Стартира раздаването на хранителни пакети от БЧК в Кърджалийска област

На 5 октомври  2020 година / понеделник  / стартира поетапно раздаването на индивидуалните хранителни пакети на правоимащите лица в 8 - те Временни пунктове на БЧК на територията на Кърджалийска област.

Списъците се изготвят от Управляващия програмата орган – Агенцията са социално подпомагане по реда и при условията на НАРЕДБА № РД-07-1 от 4 април 2016г. за определяне на целевите групи по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица /ДВ, бр. 29 от 2016 г. и доп. ДВ, бр. 100 от 2017 г./ и последващите й изменения.

В списъците, предоставени на Обл.С на БЧК - Кърджали, са включени  7 895 бенефициенти от областта, от които 7164 души / едночленни и двучленни семейства / ще получат по един хранителен пакет, а 731 души / семейства с трима и повече членове / – по два хранителни пакети. Пред всеки Временен пункт за раздаване има поставена информация за видовете , количеството на продуктите в един пакет  и работното време на пункта.

На 5октомври 2020 година започват работа пунктовете в Кърджали, Джебел и Крумовград. На 07.10.2020 година започва работа Временният пункт в Момчилград, а на 08.10.2020 година - в Ардино. Останалите три пункта – в Черноочене, Кирково и Чорбаджийско ще стартират поетапно до 15 октомври 2020 година. Крайният срок за получаването на индивидуалните хранителни пакети е 30 ноември 2020 година.

За доброволците и служителите, ангажирани с предоставянето на хранителните пакети, са осигурени шлемове, маски, ръкавици и дезинфектиращи препарати за почистване на помещенията на Временните пунктове.

Отправяме молба към правоимащите лица и техните близки – за съпричастност и отговорност!

Поради голямото количество на хранителната помощ ви молим да предвидите подходящи сакове и придружители - за по-възрастните хора и стриктно да спазвате  задължителните противоепидемични мерки, свързани с физическата  дистанция и носенето на лични предпазни средства.

Здравето е най-голямата ценност и всички трябва да сме отговорни!

Към информацията са прикачени файлове за групите правоимащи лица, видовете и количествата хранителни продукти , съдържащи се в един пакет, и графикът за раздаване на индивидуалните пакети в отделните Временни пунктове.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини