Община Димитровград набира преброители и контрольори за Преброяване 2021

Във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд, което ще се проведе в периода януари и февруари 2021г. от 15 септември започна набиране на преброители и контрольори, информират от местната администрация.

На сайта на община Димитровград има създаден специален банер "Преброяване 2021" с информация за гражданите, където ще се публикува текуща информация, свързана с преброяването.

В срок до 30 октомври, кандидатите за преброители и контрольори трябва да подадат Заявление/ по образец/ в Общинска администрация – Димитровград. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите).

При предстоящото преброяване в община Димитровград ще бъдат ангажирани над 150 преброители и около 30 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни.

Преброителите ще бъдат с "работно време" от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Преброителните участъци в община Димитровград са 259. Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Кандидатите за преброители и контрольори могат да подават необходимите документи до 30 октомври 2020 г. в Центъра за административно обслужване/ЦАО/ на Общинска администрация- Димитровград/ бул. "Г.С.Раковски" № 15/, гише №02, всеки работен ден от 08.30  до 17.00 часа.

Заявление за кандидатстване за преброител, контрольор и придружител - word

Заявление за кандидатстване за преброител, контрольор и придружител - pdf

Макет на автобиография

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ИК
    И как
    1 0
    08:33, 25 сеп 2020
    преброителите ще са около 150, а преброителните участъи 259.Ново смятане ли има вече?
Последни новини