Двама пияни джигити катастрофират за ден, отказват кръвни проби

Двама водачи, употребили алкохол, катастрофирали в Кърджали и село Гъсково. 30-годишен с „Мерцедес“ навлязъл в лентата за насрещно движение на бул.“Христо Ботев“ в областния град и блъснал „БМВ“. 1,72 промила е резултатът от теста на водача, причинил произшествието. В село Гъсково 21-годишен със „Сеат“  загубил контрол над управлението  и се блъснал в дървени трупи. Двамата водачи отказали кръвни проби за анализ. Задържани са били в полицейското управление за срок до 24 часа. 76-годишен с лек автомобил „Мазда“ се блъснал последователно в 6 броя табели, след като напуснал пътното платно вследствие на несъобразена скорост по пътя Кърджали-Хасково. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Три бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. 1,97 промила отчел дрегерът при проверка на 49-годишен, който се придвижвал в областния град с „Фолксваген“ и бил спрян на 22 септември около 1,30 часа. Тестът за алкохол на 21-годишен, проверен в село Гъсково на 22 септември около 22 часа, отчел 1,76 промила, а на 30-годишен, управлявал „Мерцедес“ в Кърджали тази нощ – 1,72 промила. И тримата водачи отказали кръвни проби за анализ. Задържани са били за срок до 24 часа в полицейското управление.

 774 моторни превозни средства са били проверени в специализирани операции в периода 16-22 септември, свързани с акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ и с подобряване на средата за безопасно движение по главните пътища и в малките населени места на територията на в областта. Констатираните нарушения на ЗДвП са 421, за които са съставени 53 акта и 255 фиша. С камери са били заснети 113 клипа за превишена скорост и по тях предстои издаването на електронни фишове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини