13 °C

Дамла Тасим на първо място в конкурса "С очите си видях бедата"


Шестокласничката от СУ "Петко Рачов Славейков" Дамла Тасим получи днес наградата и грамотата си от завоюваното първо място на националния конкурс за детска рисунка под надслов "С очите си видях бедата". Организатор на конкурса традиционно е Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Кърджали. Наградите са получени в училището за шампиони, тъй като заради противоепидемичните мерки няма официално награждаване, а и самият конкурс бе проведен дистанционно и само на областен етап. По тази причина директорът Милко Багдасаров изпълни приятната задача да връчи наградата на Дамла в присъствието на нейния учител по изобразително изкуство и ментор - художника Георги Шишков.
Другата отличена ученичка е класираната на първо място в по-голямата възрастова група Еда Хайрула. Творбите са изпратени за участие през миналата учебна година, когато момичетата са съответно в пети и седми клас. В продължение на седем години като възпитаник на "Славейков" Еда рисува под ръководството на Георги Шишков. 
Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2019-2020 година. През изминалите години конкурсът за детска рисунка "С очите си видях бедата" се утвърди като неоспорима превантивна дейност, свързана с пожарната безопасност и защитата на населението от особено важна целева група - учащите се.
Талантливите славейковски художници ще продължат да участват в конкурси, независимо как ще се развият нещата през новата учебна година.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ра
  Радко
  1 -1
  08:40, 22 сеп 2020
  Безсрамник Багдасаров! Експлоатира труда на Дамла и Шишков и дарбата на момичето! Оставка, оставка на Багдасаров!
 • 2
  Ва
  Васил
  1 -1
  09:09, 22 сеп 2020
  08.40 ВЯРНО! ОСТАВКА на този 30 г. Т. Живков в училище и близо толкова БСП манипулации, машинации, клевети,,лъжи! Безпардонен себелюбец, използва качествата на подчинени и съпартийци за свой пиар. Наглост и нахалност!
 • 3
  Би
  Бисер
  2 0
  09:28, 22 сеп 2020
  0става да се изтъпанчи с сезон Есен на плажуване в гр. Бяла. Знаем, че женкар!
 • 4
  Ан
  Антон
  1 0
  09:55, 22 сеп 2020
  Това ЕСЕН нали е дъщерята на доносника Сергей, Ясен Илиянов от Джебел, дето Багдасаров натресе на кърджалийци съветник, парашутистка от Джебел.....?
 • 5
  Уч
  Учител
  1 -1
  13:20, 22 сеп 2020
  Не съм виждал по-лицемерен човек от него, Ехидната и грозна усмивка отблъскват. Оставка Багдасаров! Омръзна ни!
 • 6
  За
  ЗАПОЗНАТ
  1 0
  14:28, 22 сеп 2020
  Има ли ЛЮБОВ между него и ЕСЕН?! Той я купи със съветническото място! Това момиче има ли лично достойнство? Държили на себе си?
 • 7
  То
  Тодор
  1 0
  15:08, 22 сеп 2020
  Есенката през деня пура тютюн, през ноща пура тютюн и пура Багдасаров.....? На плажен волейбол, на плаж заедно гр. Бяла!

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
22 окт 2020
Последни новини