Риалити шоу изпраща победителя в Космоса

Space Hero e риалити телевизионно шоу, разработвано в момента и което ще предложи пътуване до МКС. Предаването ще търси група хора, способни да преминат през поредица от трудни предизвикателства и да се докажат като първите космически герои. Смята се, че то ще завърши с шоу на живо, в което хора от цял ​​свят могат да гласуват за това кой искат да литне в космоса.

Space Hero си сътрудничи с Axiom Space: компания, която работи за изграждането на собствена търговска космическа станция в бъдеще. Тя е осигурила потенциално пътуване до МКС през 2021 г., използвайки SpaceX Crew Dragon до космическата станция и превозвайки трима космически туристи. 

Рано е и със сигурност не бива да очакваме да видим космическия герой преди да има някакъв твърд ангажимент от телевизионен оператор. И си струва да отбележим, че това ще бъде един от най-скъпите телевизионни сериали, правени някога. Дори лъскаво шоу като Survivor струва само 2 милиона долара на епизод, докато епизод на Modern Family струва на ABC 3,5 милиона долара за 25 минути в седмия си сезон.

Цената за извеждане на един човек в космоса вероятно ще достигне между 50 и 60 милиона долара. Това е според Bigelow Space: компанията, която работи с NASA и SpaceX като част от плана си да позволи частни лица да пътуват до космоса. Доклад на CNBC от 2019 г. цитира компанията, казвайки, че тя вече е внесла солидни депозити, за да превърне тези пътувания в реалност.

Разбира се, Mars One вече неуспешно опита да финансира собственото си амбициозно пътуване до Марс с пари от реалити телевизия. Най-успешното телевизионно състезание за изпращане на астронавти в космоса беше Space Cadets - предаване, направено от британския Channel 4. В това шоу продуцентският екип просто се престори, че изпраща хора в космоса, като през цялото време те си бяха на земята.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини