Злоупотреби с 485 милиона евро от бюджета на ЕС през 2019 г. установи ОЛАФ

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е установила, че 485 милиона евро от общия бюджет на Европейския съюз са били похарчени неправомерно миналата година, което е значително увеличение в сравнение с 2018 г., предаде ДПА.

Годишният доклад на ОЛАФ показва, че значителни суми от бюджета на ЕС за 2019 г., възлизащ на 148 милиарда евро, са били незаконно присвоени чрез сложни международни схеми.

През 2018 г. службата е установила, че са били неправомерно похарчени 371 милиона евро.

Новите или продължаващи тенденции, посочени от следователите, включват тайно договаряне и манипулиране на процедури за обществени поръчки, презгранични схеми, схеми с проекти в трети страни и финансиране на изследвания, контрабанда и фалшифициране.

ОЛАФ каза също така, че по-силно съсредоточава вниманието си върху измами с финансови средства, предназначени да обслужват все по-важните цели на ЕС за устойчиво развитие.

През 2019 г. службата е завършила 181 разследвания и е започнала 223 нови.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    Заглавието е подвеждащо
    2 0
    20:00, 10 сеп 2020
    С уточнението, че става въпрос за всички европейски страни, включително страни и звън Европейския Съюз, участващи в предсъединителни процедури и хуманитарни и други финансови рамки.
    Трябва да се каже, че България е на опашката по злоупотреби с финансови средства в Европа.

Още новини

Последни новини