Първият протестиращ в Кърджали е вече факт

Първият протестиращ в Кърджали е вече факт. Руфат Мустафа Али застана пред входа на Общината , настоявайки да получи справедливо обезщетение за земите си,през които минават тръбите на интерконекторната връзка Гърция-България. Руфат Али е от с.Глухар и твърди,че преди години е получил за три декара нищожното обезщетение от 1290 лв. Той настоява властите в София и Кърджали да го обезвъзмездят справедливо. Имал е среща с градоначалника инж.д-р Хасан Азис,който му обяснил,че земите вече са държавни и че трябва да се свържи с представителя на фирмата Петър Георгиев , пред който да постави исканията си. От фирмата обаче го препращат към Общината.Имам само 200 лв.пенсия. Не мога да се занимавам със съдилища,твърди Руфат Али.
 От Преслужбата на Община Кърджали поясниха , че не са страна по случая. Земята е държавна. Юристите на Община Кърджали са обяснили подробно на протестиращият мъж, че трябва да търси правата си в съда.
 От Пресслужбата , казаха ,че с подобен проблем  са и други жители на общината. Жена се е оплакала, че са и одържавили 100 кв.м.земя, а фирмата и унищожила дръвчета в площ от 1 дка. Тя също била насочена да си търси правата в съда.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини