Задържаха стрелец по домашни животни в Джебел

За хулигански действия 53-годишен е задържан в РУ-Джебел. По първоначални данни на 29 август около 21,30 часа в село Ямино мъжът стрелял с пневматична пушка по домашни животни. Пушката, която е собственост на 29-годишен, е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Проверката по случая е по чл. 325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство и се извършва от група „Охранителна полиция“.

Досъдебно производство по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс за бягство от полицейска проверка е образувано в ОД на МВР-Кърджали. На 27 август около 2 часа на паркинг в областния град служители на Пътна полиция извършили проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 25-годишен. Преди да бъде тестван за алкохол, водачът изоставил колата и избягал. Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Областната дирекция и разследващ полицай продължават работата по случая.

Две досъдебни производства по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс са образувани в РУ-Джебел за нарушаване на противоепидемични мерки. 71-годишен и 66-годишна били установени от полицейски служители, че не спазват задължителна 14-дневна карантина. Разследващи полицаи продължават работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини