Задължават собствениците на кучета в Германия да ги разхождат два пъти дневно

Нова наредба, задължаваща собствениците на кучета в Германия да ги разхождат два пъти дневно, предизвика дискусия дали държавата може да решава какво е най-доброто за домашните любимци, съобщи Ройтерс.

Министърът на селското стопанство Юлия Кльокнер обяви, че се е консултирала с експерти и въвежда изискване кучетата да излизат на разходка или тичат в градина поне два пъти дневно, общо един час.
"Домашните любимци не са играчки за гушкане. Техните нужди трябва да се взимат пред вид" - каза Кльокнер и добави, че те трябва да се движат достатъчно и да не се оставят сами прекалено дълго.

Кучетата в Германия са 9,5 милиона. Почти във всеки пети дом гледат куче. Затова новата Наредба за благоденствие на животните, която ограничава и транспортирането на селскостопанските животни в горещо време, засяга голяма част от населението.

"Задължителни разходки за собствениците на кучета? Глупости" - пише високотиражният в. "Билд".
Говорител на Германската киноложка асоциация каза, че повечето собственици на кучета се присмиват на новото изискване, защото разхождат достатъчно четириногите си приятели.

Дресьорът на кучета Аня Щригел изтъкна, че продължителността на разходката зависи от породата, възрастта и здравословното състояние на животното.

"За млад лабрадор в добра форма два часа разходка са по-полезни, отколкото за мопс с артрит и болно сърце" - заяви тя пред в. "Зюддойче Цайтунг".

Най-популярните породи кучета в Германия са германската овчарка и късокракият дакел, следвани от лабрадора, ретривърите и джак ръсел териера.

Остава въпросът как ще се следи за изпълнението на наредбата. От министерството заявиха, че 16-те провинции ще отговарят за спазването й, но не е ясно как. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    Данчо
    3 0
    15:05, 20 авг 2020
    Хората затворени и с маски, а кучетата навън! Това е новата действителност!
    Това е извращението на съвремения човек. Всичко ненормално е нормално, а всичко нормално ненормално.

Случаен виц

Последни новини