Нищят серия от фалшификации:"Мерцедес" с пренабити номера, далавера с регистрация на автобус

Лек автомобил с интервенция върху номера на рамата е бил установен вчера в Кърджали. „Мерцедес“ с английски табели бил представен за регистрация и при проверката станало ясно, че номерът на рамата е бил подправен. Извършен е оглед на колата от дежурна оперативна група от РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.345а, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай.

За попълнени неверни данни в писмен документ е започната проверка в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР. Преправено свидетелство за регистрация и декларация с невярно съдържание били представени в сектор „Пътна полиция“ за регистрация на автобус „Мерцедес“.

19-годишен управлявал нерегистриран автомобил „БМВ“, установили при проверка от полицейски служители от РУ-Кърджали. Колата била спряна на ул.“Екзарх Йосиф“ и при направена справка станало ясно, че е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Проверка за неизплатени издръжки е започната в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 42-годишен жител на областния град не издължил на малолетното си дете определените му по съдебен ред месечни издръжки, в резултат на което натрупаната сума е около 5700 лв. Сектор „Охранителна полиция“ извършва проверката по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини