Григор Димитров се насочва към Ню Йорк за участие в US Open

Григор Димитров е решил да участва в US Open, заяви мениджърът му Георги Стоименов пред "Дневник". Сега българският тенисист се насочва към Ню Йорк, където след два дни започва преместеният от Синсинати турнир от сериите "Мастърс".

Димитров е заявил участие и в него, но на място ще прецени дали да се включи. За последно той каза пред "Скай спортс" в началото на август, че се колебае за пътуването до Ню Йорк.

Стоименов обясни, че българският тенисист продължава да работи, за да върне формата си. Димитров изкара коронавируса COVID-19, като обясни, че не се е чувствал добре.

"Вирусът ме удари тежко и бях вкъщи около месец. Не можех да дишам добре, не се чувствах добре. Бях уморен, нямах вкус и обоняние. Всички възможни симптоми. Не беше забавно, но може да се каже, че отново имам късмет да съм на корта", каза той в края на юли.

Турнирът от сериите "Мастърс" в Ню Йорк ще отбележи завръщането на професионалния тенис от календара на АТП след прекъсване от половин година заради прекъсване. Седмица по-късно на същото място започва и US Open.

Част от състезателите, включително някои от най-добрите като Рафаел Надал и Ник Кириос, обявиха, че няма да пристигнат заради притеснения, свързани с коронавируса. Организаторите на преместения от Синсинати мастърс съобщиха, че двама играчи са дали положителни проби, без да посочват имената им.

Въпреки променената картина организаторите на US Open остават положително настроени. "В контекста на времето и на това колко е променен светът нямаше как да съм по-щастлив", заяви изпълнителният директор на американската тенис асоциация Майк Доус. Той посочи, че при мъжете в списъка са седем от топ 10, а в женската надпревара въпреки отсъствието на водачката в ранглистата Ашли Барти ще бъдат десет състезателки, печелили титла от Големия шлем, както и общо 81 от първите 100.

Стоименов добави пред "Дневник", че плановете на Димитров включват участие и в двата силни турнира след US Open - мастърсът в Рим и "Ролан Гарос", започващ на 28 септември. "Григор работи за това да върне формата си и се нуждае от време. Засега по обясними причини мислим в краткосрочен план", каза мениджърът на тенисиста. Въпросът дали Димитров ще участва в турнира в София през ноември остава отворен.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини